wie zijn wij

Korte voorstelling:

Ik ben Luc Daems, gepassioneerd hondenliefhebber sinds mijn geboorte,

Honden begrijpen, trainen, beter maken, ze beter begrijpen is al heel mijn leven mijn passie.

Vanaf mijn geboorte zijn er honden in mijn leven en ieder van hen speelde een belangrijke rol in mijn leven.

Na enkele jaren begon ik mij meer en meer te specialiseren in hondengedrag. Via diverse workshops-opleidingen ed. groeide dit uit van geleider tot lesgever (vanaf 1994) tot eigenaar van een eigen hondenschool (vanaf 2001) , van zelfstandig instructeur (2009), tot gedragsdeskundige (2014) tot KKUSH keurmeester(2015) tot lesgever-opleider van instructeurs van Sint Hubertus.(2017)


WIE ZIJN WIJ, Greet en Luc?


GREAT LUCK

De benaming Great Luck komt van de beginletters

van de voornamen van Greet en Luc en is eveneens

de kennelnaam voor onze witte herder kennel.

Voor het gedragsdeskundig centrum gebruikte ik

dezelfde naam, doelend op het grote geluk dat de meeste

hondenbaasjes terug kennen na onze bijscholing of

Therapie.


Reeds van kindsbeen af train ik honden en ben bezig met hun gedrag.


Vroeger, in de gouden jaren 60 waren er  in België op de boerenbuiten veel

zwerfhonden. daar wij zelf veel honden hadden kwamen

deze dikwijls bij ons ouderlijk huis aan waar ik al snel

het vertrouwen kon winnen van deze honden.


Mijn grootvader zaliger zei tegen zijn vader zaliger na het tragisch verlies van een hond, koop voor hem een nieuwe hond, want hij heeft de gave wat niet iedereen heeft om met honden om te gaan en te werken. Deze werkte zelf met honden,was gepassioneerd door honden, was dag en nacht met hen bezig en  leerde hen diverse trukjes aan en gaf mij zijn wijsheid door. Had hij soms problemen met honden?, Ja, maar hij probeerde deze altijd te annalyseren zodat hij erachter kwam waarom dat gedrag zich voordeed. Hij kon honden vrijwel alles leren wat in de mogeljkheid van de hond lag, wat hij o.a. bewees met "Gamin" een rasloze kleine hond die een hele boek speelkaarten van buiten leerde.

Is dit een gave? Misschien wel, maar persoonlijk vind ik dat iedereen dit zou kunnen, zolang je maar denkt hoe een hond denkt, mensen redeneren teveel als mens wat niet hetzelfde is. Het uitschakelen van het denken, hoe zou ik als mens reageren en het inschakelen, hoe zou ik als hond reageren, draagt hier zijn steentje toe bij.  Mede door mijn jarenlange ervaring met het omgaan met honden, weet ik snel waarom honden bepaalde dingen doen, en honden reageren heel entousiast als ze iemand tegenkomen waarmee ze een vorm van communicatie hebben. Kan je communiceren met honden?, Ja als je jezelf in hun denkwereld verplaatst ergens wel. Het kunnen achterhalen waarom honden bepaalde (niet gewenste) handelingen doen, draagt bij tot het oplossen van een probleem op langere termijn.OFFICIEEL ERKEND GEDIPLOMEERD GEDRAGSDESKUNDIGE


Vele noemen zich hondengedragsdeskundige, hondenpsycholoog, hondenfluisteraar... maar weinige onder hen zijn het officieel, met een door de Belgische staat erkend diploma. Daems Luc heeft wel de nodige diploma's behaald en kan zich dan ook terecht hondengedragsdeskundige noemen.

Na een jarenlange ervaring in hetzelf trainen van honden besloot Luc zich toe te weiden aan het bijscholen van geleiders en honden. Reeds in 1994 behaalde hij het diploma van kynologisch instructeur en starte met de opleiding en training van honden en bijscholing van geleiders. Via verschillende workshops bleven wij ons verder verdiepen in verschillende trainingsmethode's.  In 2009 behaalde ik het diploma zelfstandig hondeninstructeur, kort gevolgd door het diploma Hondengedragsdeskundige. Via deze functie werk ik samen met sommige veeartsen, die dikwijls te maken hebben met gedragsproblemen bij honden, doch hier minder in gespecialiseerd zijn.

Buiten het feit dat Luc voorzitter-stichter en hoofdinstructeur is van Hondenschool 't kruierke te Olmen-Balen (sinds 2001) Sinds 2011 werd Luc ook aangesteld als voorzitter van de sectie dogdance van de KKUSH en sinds 2014 werd hij ook FCI verantwoordelijke voor België.

In 2014 slaagde hij in het examen Algemene kynologische Kennis van de KKUSH en sinds 2015 is hij ook kynologisch Keurmeester.

In 2016 ontving Luc de gouden medaille en erediploma van de KKUSH als lid van verdienste. Dat jaar was hij ook coach van het Belgisch Team Dogdance op het Europees Kampioenschap waar er voor de eerste maal een gouden medaille behaald werd door één van de teamleden. Samen met een 3° teamplaats en een 6° HTM Finaleplaats een groot succes voor coach en spelers.GEDRAGSDESKUNDIG CENTRUM GREAT LUCK

Omdat er meer en meer aanvragen kwamen om te helpen bij gedragsproblemen, starten wehet gedragsdeskundig centrum Great Luck op in 2014. De naam verwijst niet alleen naar onze kennelnaam, maar verwijst ook naar het feit dat wij zoveel mogelijk mensen met honden met problemen, terug het grote geluk willen schenken van samen in peace en harmony verder te kunnen leven met hun hond.


HONDENSCHOOL

buiten onze eigen honden, helpen wij als vrijwilligers ook hondengeleiders verder in,  een mede door ons,  opgerichte hondenschool, waar buiten het feit dat zowel Greet als Luc instructeurs zijn, Luc ook nog hoofdinstructeur en voorzitter is en Greet het secretariaat werk voor haar rekening neem. Deze hondenschool is gevestigd in Olmen Balen en noemt hondenschool 't Kruierke. Op deze hondenschool wordt wel niet getraind op probleemgedrag,vermits dit enkel privé te behandelen is, honden met probleemgedrag kunnen dus zo wel verder geholpen worden.KWEKERS WITTE HERDERS

Ook onze honden profiteren mee van onze ervaring. Buiten de opleiding hebben ze een goede thuis in ons huis waar de meeste honden gezamelijk leven met Greet en Luc. Ze beloonden ons door ons verschillende nakomelingen te bezorgen die allen een prachtige thuis vonden en waarvan er zelfs enkelen mochten blijven in ons thuis.