Over


WIE ?


GREAT LUCK

De benaming Great Luck komt van de beginletters van onze voornamen, mijn vrouw (Greet) en ik zelf (Luc) en is eveneens onze kennelnaam voor onze witte herder kennel.

Wij hebben al sinds 1994 meerdere witte herders in ons bezit gehad, die spijtig genoeg wel niet allemaal meer leven(een hond wordt nu éénmaal niet zo oud als een mens). Nietemin hebben ze allemaal een hoge leeftijd bereikt (gemiddeld 14 jaar, de oudste werd 15 jaar) want de jongste die we moesten afgeven was 9 jaar, de tweede jongste 13, maar zoiets heeft ook meer met geluk te maken, maar vanzelfsprekend zorgt ook een goede verzorging en verantwoord honden houden hier ook voor.

Als kwekers hebben wij maar sporadisch een nestje, mede door het feit ook dat wij enkel met onze beste teven kweken. 


OFFICIEEL ERKEND GEDIPLOMEERD GEDRAGSDESKUNDIGE

BTW nummer: BE 0844.337.389

Vele noemen zich hondengedragsdeskundige, hondenpsycholoog, hondenfluisteraar... maar weinige onder hen zijn het officieel, met een door de Belgische staat erkend diploma. Ik, Luc heb wel de nodige diploma's behaald en kan mij dan ook terecht hondengedragsdeskundige noemen.

Reeds in 1994 behaalde ik, Luc, het diploma van kynologisch instructeur en starte ik met de opleiding en training van honden en bijscholing van geleiders. Greet starte één jaar later. Via verschillende workshops bleven wij ons verder verdiepen in verschillende trainingsmethode's.  In 2009 behaalde ik het diploma zelfstandig hondeninstructeur, kort gevolgd door het diploma Hondengedragsdeskundige sinds 2010. Via deze functie werk ik samen met sommige veeartsen, die dikwijls te maken hebben met gedragsproblemen bij honden, doch hier minder in gespecialiseerd zijn.HONDENGEDRAGSDESKUNDIG CENTRUM GREAT LUCK

Omdat er meer en meer aanvragen kwamen om te helpen bij gedragsproblemen, starte ik een eigen zaak op; het gedragsdeskundig centrum Great Luck. De naam verwijst niet alleen naar onze kennelnaam, maar verwijst ook naar het feit dat wij zoveel mogelijk mensen met honden met problemen, terug het grote geluk willen schenken van samen in peace en harmony verder te kunnen leven met hun hond.


HONDENSCHOOL

buiten onze eigen honden, helpen wij als vrijwilligers ook hondengeleiders verder in een mede door onze opgerichte hondenschool, waar buiten het feit dat zowel Greet als Luc instructeurs zijn, Luc ook nog hoofdinstructeur en voorzitter is en Greet het secretariaatwerk voor haar rekening neem. Deze hondenschool is gevestigd in Olmen Balen en noemt hondenschool 't Kruierke. Op deze hondenschool wordt wel niet getraind op probleemgedrag, wat meer werk is voor het hondengedragsdeskundig centrum, maar dikwijls kunnen wel honden uit privé training hier verder terrecht voor de ver'dere opleiding van hun hond.


DIERENLIEFHEBBER(s)

Buiten onze honden hebben wij nog diverse andere dieren zitten. Sinds 1982 had ik moijn eerste sierfazanten (goudfazant), later had ik meer dan 100 volieres met diverse soorten fazanten, kippen, eenden, zwanen, nandoes. Mijn huidige collectievogels bestaat buiten mijn vele kippen verder uit Flamingo's, 13 verschillende soorten kraanvogels, verschillende soorten mutaties van pauwen, rode ibissen. Ook bezitten wij nog diverse koi's en enkele andere soorten vissen.


KWEKERS WITTE HERDERS

Als fokkers  van witte herders kweken we af en toe een nestje. Zo hadden we sinds we herders hebben in 1994 verschillende bloedlijnen van witte herders waarbij wij in januari 2024 opnieuw in blijde nestverwachting zijn. 


GREET

Ik, Greet Cools, heb al sinds mijn kindertijd honden. Mijn oudere broer was aktief in de ringsport, waardoor ik al van kleinsaf mee hielp aan de opvoeding van onze honden. ik ben aktief bezig geweest met gehoorzaamheid en dog dance en ben al instructeur in gehoorzaamheid sinds 1995 en in dog dance sinds 2008 Ik sta vnl onze honden bij bij het werpen en opvoeden van de pups.


LUC

Ikzelf, Luc Daems, ben 63 jaar (°1960) en eigenlijk train ik al mijn hele leven honden.

Mijn grootvader was constant bezig met honden, zijn Duitse herder (Barry) leerde hij pakwerk aan en zijn kleine straathond (Gammin) leerde hij allerlei trukjes aan, zo kon deze verschillende kaarten van een kaartspel herkennen en aanduiden met zijn poot. Ooit werd hij gevraagd dit voor de opname van het televisie programma ECHO te doen, maar dit weigerde hij, hij was bang dat ze zijn hond dan kwamen stelen voor te gebruiken in het circus of zo.  De appel valt blijkbaar niet ver van de boom, daar ook ik geweigerd heb om mee te doen aan het programma "Belgium's got talent".

Als kind werd ik door hem aangemoedigd om ook aan onze honden diverse truukjes aan te leren.

Later kreeg ik de wedstrijdmicrobe te pakken en begon met het spelen van wedstrijden gehoorzaamheid en dog dancing.

Sinds 1994 starte ik met lessen te geven als instructeur in gehoorzaamheid en werd ik in 1998 hoofdinstructeur. Sinds 2001 starte ik samen met mijn echtgenote en enkele vriende hondenschool 't kruierke op en sinds 2004 starte ik als hondengedragsdeskundige.

Hebt u gedragsproblemen met uw hond, wandelt hij slecht aan de lijn, uithalen naar honden, fietsen, auto's, , luistert hij niet, is hij onzindelijk, agressief... Dankzij onze jarenlange ervaring in het werken en trainen met honden kan ik u mogelijk een uitweg bieden, zodat u eindelijk een hond verkrijgt die je wenst. Gedaan met het onophoudelijk geblaf dat ook de buren zo irriteert. Training op diverse aspecten: wandelen, deurbeltraining...of wenst u uw hond gewoon wat truukjes aan te leren, wij helpen je verder, op ons terrein of bij je thuis


KEURMEESTER KKUSH

Sinds 2016 ben ik keurmeester van de KKUSH (Sint Hubertus), eerst voor dogdance, 2 jaar later voor gehoorzaamheid, binnenkort (januari 2024) doe ik het examen voor socialisatie testen, welke een benoemingsstop hebben gehad sinds 2017.


LESGEVER OPLEIDER KKUSH INSTRUCTEURS

Sinds 2018 werd ik opleider, lesgever voor de KKUSH (Sint Hubertus) voor toekomstige instructeurs voor gehoorzaamheid en dogdance.